fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

Nadal tanca la millor verema dels últims vint anys

Va començar el 2 de setembre amb el macabeu i va acabar el 2 d’octubre amb el xarel•lo vermell

La verema,
Aquesta és la primera collita de la Finca Nadal destinada a Corpinnat.
Comença el 2 de setembre amb el macabeu i acaba un mes després amb el xarel•lo vermell, després d’una collita plàcida, sense presses. La collita ha estat equilibrada, amb un gra sa i ple. La concentració de sucre per sobre de la mitjana i una acidesa que s’ha conservat molt bé a mesura que avançava la verema.
La climatologia
Durant la tardor es va registrar una mitjana de pluges de 277 litres molt per sobre dels 218 litres habituals dels darrers 20 anys. L’hivern ha estat molt sec però el sòl manté suficient saó i el cep brota de forma regular. Durant la primavera tornen les pluges i les temperatures són similars a la mitjana històrica, amb un mes de maig més fresc del que és habitual i una intensa onada de calor amb rècords de màximes a tota Europa la darrera setmana de juny.
Les temperatures mínimes durant els mesos de juliol i agost oscil•len entre els 15 i els 18 graus, per sota de la mitjanadel Penedès. Aquests diferencials de temperatura i l’esporgat de cada cep per equilibrar la quantitat de fulla i raïm permeten una maduració lenta dels gotims i garanteixen la conservació de propietats qualitatives que ens permetran elaborar grans escumosos i vins blancs.
Les varietats
Les varietats autòctones i tradicionals, macabeu, xarel•lo i parellada, que els set savis de Grècia van introduir després de la crisi de la fil•loxera, no només s’adapten a la perfecció al terroir sinó que, a més, maduren de forma esglaonada. La voluntat de Nadal de reequilibrar les superfícies d’aquestes varietatsal llarg dels últims 25 anys està donant molt bons resultats, ja que cada varietat es pot collir en el moment òptim sense presses ni a la vinya ni al celler. Es tracta de simplificar el procés d’elaboració per fer una feina a consciència, una feina ben feta.

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma