fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

Corpinnat

Fidels al llegat del nostre antecessor, Ramon Nadal Giró, que ja l’any 1943 va començar a elaborar vins escumosos al propi celler, amb collites pròpies de varietats autòctones i llargues criances en ampolla a la cava, el 2015 vam iniciar una aliança amb altres cinc marques de prestigi reconegut (Gramona, Llopart, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló) per impulsar un nou segell de qualitat per als nostres vins escumosos. Sota el nom de Corpinnat, acredita el seu origen i un dels processos d’elaboració, tant a la vinya com al celler, dels més exigents del món: vinificació íntegra a la propietat i criances mínimes de 18 mesos.

Des del febrer de 2019, la paraula Cava ha estat substituïda per Corpinnat en les nostres ampolles, i tots els compromisos de qualitat son degudament auditats cada any com a garantia de rigor i autoexigencia. Avui, la marca col·lectiva Corpinnat ha obert un nou camí d’oportunitats per als grans vins escumosos nascuts al cor del Penedès amb la voluntat d’esdevenir un referent de qualitat a tot el món. Una evolució natural que els nostres avis van veure néixer dient-ne Xampany, els nostres pares en van dir Cava i els nostres fills en diran Corpinnat.

Certificat Bureau Veritas

Les primeres ampolles de vi escumós del Penedès es van elaborar l’any 1878. Des d’aleshores, els elaboradors no han parat de treballar i evolucionar millorant aquest vi, marca d’identitat del territori. L’aposta decidida dels primers elaboradors per les varietats macabeu, xarel·lo i parellada no van ser casuals. Més de 130 anys d’ofici es tradueixen en unes ampolles cada cop més complexes. En aquest període hem viscut la constitució del Consell Regulador l’any 1972 i un procés d’especialització seguint les més estrictes pautes del mètode tradicional o xampanyès. Així és com, durant la segona meitat del s. XX, el cava es va implantar amb èxit a tot el món, obrint la porta a models de producció molt diversos.

És davant d’aquesta diversitat de models de producció que alguns cellers, amb una llarga trajectòria, hem defensat la necessària segmentació d’un sector tan plural. Per això, després de tres anys de treball intens, el 10 d’abril de 2018, sis elaboradors històrics vam presentar, a Sant Sadurní d’Anoia, la marca col·lectiva de la UE CORPINNAT, amb la voluntat d’unir sota un mateix segell vins escumosos especials, elaborats amb raïm procedent exclusivament del Penedès i amb un control integral de tot el procés des de la vinya fins a l’ampolla acabada.

Les primeres ampolles de CORPINNAT van veure la llum l’abril de 2019. Espero que aquesta generosa aposta ajudi a obrir el camí que restituirà el valor a uns vins escumosos únics. Ens hi acompanyeu?

Xavier Nadal Penadés

Ramón Nadal Giró
Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma