fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

El Nadal X Vermell 2019, millor xarel•lo vermell de la Guia de Vins de Catalunya 2020

Ha obtingut una puntuació de 9,77 punts i ha estat considerat com un dels dos millors vins blancs de la DO Penedèsarded 9.77 points

El Nadal X vermell 2019 del celler Nadal ha estat guardonat amb la distinció al millor xarel·lo vermell de la Guia de Vins de Catalunya 2020, presentada dilluns al WorldTradeCenter de Barcelona. El monovarietal de Nadal ha obtingut 9,77 punts sobre 10, set dècimes més que el Nadal X 2018, elaborat 100% amb raïm de la varietat xarel·lo blanc.

El premi reconeix els millors monovarietals elaborats amb xarel·lo vermell, una varietat autòctona del Penedès que va estar a punt de desaparèixer a final del segle passat i que alguns cellers han recuperat. Actualment, a Catalunyahi ha menys 100 hectàrees de d’aquesta varietat, set de les quals són a la Finca Nadal de la Boadella.

El Nadal X Vermell 2018 és un blanc sec, untuós i complex. Afinat en dipòsit d’inoxidable, desprèn aromes de fruites amb pinyol i subtils notes especiades.El Nadal X Vermell va sortir al mercat per primer cop l’any 2015, fruit d’una petita producció de la collita 2014 de xarel·lo vermell de la vinya El Ton.

Amb els premis als millors monovarietals, la Guia de Vins de Catalunya, defensora de l’ús de les varietats autòctones en el camí cap a la definició del vi català, ha volgut destacar la feina que fan els cellers que conserven i recuperen les varietats històriques, sovint oblidades o menystingudes en cupatges amb altres varietats.

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma