fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

Les últimes pluges reposen les reserves d’aigua de la Finca Nadal

Les últimes pluges reposen les reserves d’aigua de la Finca Nadal

La viticultura de secà de Nadal permet trencar la uniformitat de les diferents collites i és més sostenible i respectuosa amb l’entorn

Torrelavit, febrer de 2018.-Les últimes pluges permetran reposar el dèficit d’aigua acumulat al Penedès, i en particular a la Finca Nadal, des de la tardor de 2015. Mentre la pluviometria mitjana de gener i febrer al segle XXI no supera els 55 litres, aquests dos primers mesos de 2018 han superat amb escreix els 150 litres. Durant el mes de gener a la Finca Nadal s’han registrat pluges de 60 litres, i fins el 13 de febrer l’índex de pluviometria va arribar fins als 94 litres.

Aquestes pluges han permès reposar els dèficits d’aigua acumulats des de la sequera de 2015, que es van traduir en una important reducció de les collites 2016 i 2017. Segons el director general de Nadal, Xavier Nadal, “amb les pluges d’aquest any, i tenint en compte la extraordinària capacitat de les terres de la Finca Nadal en el subministrament de les reserves d’aigua als ceps de forma progressiva fins a la completa maduració del raïm, ja podem dormir tranquils”.

A la Finca Nadal es practica la viticultura de secà perquè permet trencar amb la uniformitat de les diferents collites i posa de relleu les diferències organolèptiques dels vins de cada verema, i perquè és més sostenible.

La viticultura de secà cada cop és menys habitual en la producció vinícola. A Nadal, en canvi, s’ha optat per mantenir aquesta tradició com una condició de relació de la finca amb el seu entorn.

Promig de litres dels mesos de gener i febrer des del 2000 (s.XXI):

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma