fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

El canvi climàtic posa l’accent a la collita 2022

Tenim unes terres privilegiades en què, tot i la severa sequera, el cep ha completat la maduració del raïm exclusivament amb l’aigua de pluja.

CLIMATOLOGIA: Aquest any ha estat molt sec, amb temperatures per sobre de la mitjana. A finals de primavera es va patir l’onada de calor més prolongada i intensa que es recorda, amb un estiu sufocant. Però amb unes temperatures mínimes a la Finca Nadal que rarament superaven els 20 ºC, el que va facilitar una maduració qualitativa del raïm.

LA VEREMA: La collita 2022 a la Finca Nadal ha estat la més primerenca mai vista. Vàrem començar la collita de la varietat macabeu el 18 d’agost i 27 dies més tard, el dimarts 14 de setembre, tancàvem la collita per a corpinnat, vins blancs de xarel·lo i xarel·lo vermell i vi rosat. El dimecres 5 d’octubre fem la darrera collita de macabeu, destinada a vins dolços, fet que tanca definitivament la collita 2022.

La quantitat de raïms per cep ha estat normal, però el pes del gra ha estat molt baix. Tot plegat ha proporcionat la collita més petita que hem tingut mai a la nostra finca. Hem tingut una collita diferent, com hauria de ser sinó! La màgia del món del vi continua…

CURIOSITATS: Pel que fa al clima, portem dues campanyes de sequera severa, amb uns registres els dos darrers anys vitícoles (de l’1 d’octubre al 30 setembre) de 313,4 i 335,2 l/m2 respectivament. Aquesta pluja representa un 60% de l’habitual al Penedès, que és de 550 litres.

VALORACIÓ COLLITA 2022: El raïm de les 41 parcel·les que conformen la Finca Nadal s’ha entrat al celler en el seu punt òptim de maduresa. En resultaran vins interessants per elaborar corpinnats de mitja criança en ampolla ­—de 2 a 6 anys—, vins blancs de xarel·lo molt gastronòmics i vins dolços extraordinaris.

Xavier Nadal Penadés

Enòleg

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma