fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

Nadal tanca una verema extraordinària

Les pluges de final de juliol van revertir la sequera que abocava la vinya a produir una de les collites més minses dels últims vint anys

Torrelavit, 30 de setembre de 2021.- Després d’una tardor sense gaire pluja —90 litres—, un hivern encara més sec —56 litres— i una primavera seca i fresca —tret d’un petit episodi del 12 al 16 de juny amb màximes d’entre 32° i 34°— tot feia preveure una collita escassa. “Potser de les més minses dels últims vint anys”, segons el propietari i enòleg de Nadal, Xavier Nadal. Però les pluges de final de juliol —prop de 40 litres/m2— van permetre que el raïm madurés de forma impecable, adquirint un pes normal i totes les característiques pròpies d’una gran collita.

El bon estat del gra ha permès programar enguany una verema esglaonada i sense presses. Les varietats primerenques de la Finca Nadal es van començar a collir el 23 d’agost i la verema es va tancar el 23 de setembre amb la varietat parellada que es destinarà a l’elaboració d’escumosos Corpinnat. 

Segons Xavier Nadal, “contra pronòstic, aquesta serà una collita per recordar per l’extraordinària qualitat de totes les varietats. Els vins blancs de xarel·lo i xarel·lo vermell que sortiran al mercat d’aquí a un any i els corpinnats que sortiran a partir del 2024 ens ho confirmaran”

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma