fbpx
Subscriu-te per rebre les promocions més exclusives

Nadal enceta una nova etapa amb CORPINNAT

Nadal enceta una nova etapa amb CORPINNAT

Em plau anunciar-vos que Nadal incorporarà la marca CORPINNAT a l’etiqueta del seus vins escumosos Nadal, Salvatge i RNG, a partir de la primavera. La marca col•lectiva de la UE CORPINNAT va néixer a Sant Sadurní d’Anoia el 10 d’abril de 2018, impulsada per un grup de sis cellers —Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló—, que vam fer un generós exercici d’autoexigència amb l’objectiu de distingir grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès.

La marca, que està oberta a tots aquells cellers que compleixin el estrictes requisits que es detallen en el seu Reglament, és fruit de quatre anys de llargues converses i reflexions sobre la necessitat de posar en valor un territori, un estil propi, i un gran rigor en el procés d’elaboració.

Els escumosos CORPINNAT provenen de raïm de varietats bàsicament autòctones cultivades en la zona on fa més de 130 anys van néixer els primers vins escumosos d’aquest país, de producció 100% ecològica, 100% collit a mà, i 100% elaborat al propi celler; amb criances mínimes en ampolla de 18 mesos i amb el compromís d’integrar el viticultor en la cadena de valor del producte.

Des dels seus inicis, la marca es va pensar i desenvolupar amb la clara voluntat de conviure dintre de la DO Cava, però no ha estat possible. Des de CORPINNAT sempre hem defensat que les dues marques podien compartir una mateixa etiqueta sense perdre personalitat però, malauradament, el Consell Regulador del Cava ha fet una interpretació més restrictiva i ho ha impedit.

És per aquest motiu que us anuncio que el passat dimecres 30 de gener de 2019, les sis marques fundadores a més dels cellers Mas Candí, Huguet-Can Feixes i Júlia Bernet vam demanar la baixa voluntària al Consell Regulador del Cava. Per tant, a partir de la primavera, les etiquetes de tots els nostres vins escumosos incorporaran el distintiu CORPINNAT i en desapareixerà la denominació Cava.

Després de 75 anys dedicats en cos i ànima a l’elaboració de vins escumosos —que l’avi anomenava xampany, el pare anomena cava, i la meva filla anomenarà Corpinnat—, a Nadal hem entès que ara hem de fer un pas endavant a favor de l’evolució del sector. Avui deixem enrere una història plena de bons moments, però confiem que, de la cooperació entre empreses competidores i una aposta clara pel rigor i la qualitat dels productes, en sorgiran noves oportunitats. Encetem una nova etapa de la nostra història i ens agradaria que, una vegada més, ens acompanyéssiu en aquest camí.

Molt cordialment,

Xavier Nadal i Penadés
Propietari i enòleg

Per a més informació, www.corpinnat.cat

Tancar

Iniciar sessió

Tancar

Cistella (0)

No hi ha productes a la cistella. No hi ha productes a la cistella.

Nadal

Des de 1943Idioma