A la Finca Nadal s’hi conreen bàsicament les varietats autòctones de raïm blanc del Penedès: macabeu, xarel·lo, xarel·lo vermell i parellada.

Els ceps, alguns dels quals tenen més de 65 anys, proporcionen produccions de raïm equilibrades i de gran qualitat.

Actualment, la Finca Nadal produeix més raïm del que es necessita per cobrir tota la producció. Això ens permet seleccionar el millor raïm per a l’elaboració dels nostres productes.

Macabeu


El macabeu és un raïm molt apreciat, ja que permet elaborar escumosos complexos i amb estructura, aromes fresques i afruitades. Es verema a principi de setembre. El raïm, molt compacte, està constituït per grans de mida mitjana i color daurat. El most és bastant dolç i l’acidesa mitjana.

A la Finca Nadal, situada a prop de Sant Sadurní, es va elaborar l’any 1998 el primer vi blanc dolç de l’estat espanyol amb raïm de macabeu afectat de forma natural pel fong Botrytis Noble.

Xarel·lo


El xarel·lo es la varietat insígnia del Penedès. Veremat a mitjan setembre, ens permet elaborar vins escumosos pàl·lids amb tonalitats ocres, voluminosos en boca i amb aromes de fruita madura.
Si esperem a fer la verema primers d’octubre, obtenim un vi blanc fresc, saborós i persistent amb aromes herbàcies i records florals i de fruites blanques.
El raïm és poc compacte i està format per grans de mida mitjana-gran i color àmbar. El xarel·lo és la varietat que aporta més sucre i acidesa.

Conté una elevada concentració de resveratrol, compost fenòlic que ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars.

 

Xarel·lo vermell


El xarel·lo vermell té totes les propietats que permeten qualificar-lo com una varietat de raïm blanc, tot i que el to vermell pàl·lid de la pell li aporta un toc sofisticat.

Té la pell més gruixuda que el blanc i una acidesa natural més elevada, i ens permet retardar la verema a principi d’octubre aconseguint un vi blanc sec amb reflexes vermells, aromes lleugerament especiades, tocs mentolats i una untuositat i frescor en boca apreciables.

Parellada


La parellada dóna escumosos pàl·lids amb reflexos verdosos, delicades aromes florals, i finor i suavitat en boca. Madura dins la segona quinzena de setembre.
El raïm, que és bastant compacte, està constituït per grans grossos i de color verdós amb reflexos daurats i lleugerament rosats. Encara que és la varietat que menys dolçor i acidesa aporta, se la considera indispensable per elaborar escumós per la seva delicada aroma i finor en boca.

Al Penedès també se l’anomena montònec o montònega.

Pinot noir


El pinot noir és una varietat francesa ideal per a l’elaboració de d’escumosos i vins tranquils. Es verema a mitjan agost. El raïm és molt petit i compacte. D’aquesta varietat s’obtenen mostos molt dolços i àcids, ideals per elaborar escumosos rosats com el Salvatge Rosé.

El pinot noir és l’única varietat forana que es conrea a la Finca Nadal.