L’X Nadal Vermell és escollit millor xarel·lo vermell de la Guia de Vins de Catalunya 2017

L’X Nadal Blanc queda entre els quatre millors xarel·los del Penedès i consolida la línia de vins blancs nobles d’èxit del celler de Torrelavit

Torrelavit, 21 de novembre de 2016.- L’X Nadal Vermell 2015, amb 9,73 punts, ha estat escollit com el millor xarel·lo vermell de l’edició d’enguany de la Guia de Vins de Catalunya, que s’ha presentat avui a Barcelona. L’X Nadal Blanc 2015 (amb 9,75 punts), s’ha situat entre els quatre millors xarel·los del Penedès, i consolida la línia de Nadal en l’elaboració de vins blancs nobles d’èxit.

Nadal va apostar per la introducció del xarel·lo vermell a la Finca Nadal de la Boadella a partir de 2010, com a conseqüència del canvi climàtic. El celler va apostar per l’increment de les hectàrees de parellada i xarel·lo blanc, la plantació del xarel·lo vermell i la reducció dels ceps de macabeu. La primera collita de xarel·lo vermell destinada a vins va ser l’any 2014, amb una producció de 4.533 ampolles del nou monovarietal de la D.O. Penedès, que van sortir a la venda l’abril de 2015.

L’X Nadal Vermell 2015 (10.400 ampolles), que el celler qualifica com un “blanc modern i sofisticat” és un monovarietal complex i innovador, amb capacitat per transmetre diferents capes d’aromes i sabors, i amb la versatilitat suficient per acompanyar qualsevol tipus d’àpat.

Juntament amb els dos xarel·los, el cava Nadal Gran Salvatge Brut Gran Reserva Màgnum (9,71 punts), han estat classificat a la secció dels tops (per sobre dels 9,50 punts) de la Guia de Vins de Catalunya 2017. La nota mitjana dels vins blancs nobles de Nadal a la Guia de Vins de Catalunya ha pujat de 9,59 punts a 9,76 respecte a l’última edició.