El nou cava, que sortirà al mercat al setembre, transmet els principis i la personalitat del fundador i el compromís de les noves generacions amb aquests valors.

Torrelavit, 19 d’abril de 2016.– Més de 150 persones es van reunir ahir en la primera d’un seguit de presentacions del nou cava RNG10 Brut Nature de Nadal, al Museu Picasso de Barcelona. El nou producte de Nadal és una selecció de seleccions, ja que només de les millors collites comercialitzades d’RNG Brut Gran Reserva es fa una selecció d’ampolles que es deixen reposar a la cava fins a superar els deu anys de criança en ampolla.

Així és com el celler de Torrelavit vol retre homenatge i posar en valor els principis que el seu fundador va imprimir en l’empresa fa 75 anys. “Volem ser modestament una mica millors cada dia per poder oferir als nostres clients uns vins blancs nobles i uns caves amb personalitat, història i compromís”, va explicar el director general i enòleg del celler, Xavier Nadal.

I amb aquest compromís, Nadal va remarcar els esforços de la petita i mitjana empresa per situar-se en un mercat on els canvis són constants, “tot flueix però difícilment res es consolida”. Nadal va demanar el suport de l’administració al petit empresariat amb la voluntat de continuar treballant perquè la llavor que van plantar els avis es mantingui viva.

El nou RNG 10 Brut Nature Gran Reserva 2004 consolida un pas més en la línia RNG de Nadal. Amb bombolla abundant però completament integrada en el producte, i un afinament pràcticament perfecte, és un cava que remarca els valors del xarel·lo —varietat autòctona del Penedès— en cupatge amb la parellada —que dóna vins lleugers i delicats—. Després de la presentació ahir a Barcelona, Nadal inicia un seguit d’actes arreu de Catalunya que culminaran amb la comercialització del producte a partir del mes de setembre.